Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2017 18:30 - #Да помислим: За момичетата днес
Автор: malkatarozichka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 265 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.10.2017 16:17


Здравейте,
Реших да започна от време на време да поствам публикации на по-сериозни теми, различни от козметиката.
От известно време насам се замислям за това какво е "модерно" през последните години и кое е "отживелица" или пък " смотано". Всеки ден се сблъсквам с хора с различни характери, но пък сякаш с еднакви "ценности" и интереси. Днешния пост ще засяга конкретно момичетата и по-точно ученичките. Всеки ден виждам все повече и повече момичета на възраст между 12 и 17 наслоили дебел слой грим върху младата си кожа,  обути с токчета и къси дрешки, в стремежа си да приличат на жени. Те кокетно минават по улицата с високо вдигната глава, събирайки погледите на мъже, набори на бащите им. На снимките в социалните мрежи същите тези момичета нацупват устни и разголват деколте за да съберат така важните лайкове. В противен случай, няма да са на "ниво" За тях важните неща в живота са - кой с каква кола ще ги взима от даскало, къде ще се тагнат, колко лайка ще съберат и дали ще имат онази "супер яка чантичка" от мола. Изискванията им за "идеалния" мъж са: да кара БМВ, мерцедес или ауди, да има поне 100 лайка на снимките и да им плати сметката в кафето. Да не забравяме и обичта им към дискотеките, алкохола и наркотиците. Те също са важна част от това да си модерен в техния свят. Парите и цинизма замъгляват разума им.
Съвременните деца и момичета не са такива каквито са били преди години. И не, не говоря за това до 16 годишна възраст да играят с кукли и да стоят затворени по домовете си, а просто за това да изживяват детството си нормално. Може би голяма вина за тяхното поведение имат социалните медии където те искат да се изявят и да намерят нови запознанства. Желанието им да бъдат "актуални" илзиза извън контрол.

image


image

Има деца, които имат профил в социалните мрежи още на 7 или 8 години. Виждайки това се замислям какви ли са родителите им и дали въобще се интересуват с какво се занимават децата им и дали е правилно. На все по-крехка възраст децата искат да подражават на големите - скъпи телефони, маркови дрехи и дори боядисана коса. Родителите също носят отговорност за това в което са се превърнали подрастващите, за похабеното детство. Баща ли е човек, който се разхожда с 12 годишната си дъщеря, облечена като малолетна проститутка? Подобните случаи са много.

С тази статия положението няма да се промени, но поне може да накара някои хора да се замислят. И моля ви, родители. Интересувайте се от децата си. Говорете си с тях, разпитвайте ги, дори когато не искат да говорят с никого. Самата аз винаги споделям с родителите си, защото дори понякога да съм сърдита на целия свят, знам, че те винаги ще ме разберат.






Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: malkatarozichka
Категория: Хоби
Прочетен: 34931
Постинги: 28
Коментари: 4
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930