Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2017 14:21 - Топ 5 съвета за красота и здраве, които ще ви спестят пари
Автор: malkatarozichka Категория: Хоби   
Прочетен: 421 Коментари: 0 Гласове:
0



Всички знаем, че красотата понякога изисква жертви. Но днес няма да си говорим за множеството болезнени козметични процедури, а за някои начини, по които можем да изглеждаме много по-добре и то за минимална сума пари. Ето ги и тях.

1. Заменете кафето с лимонов сок и мед
Много хора са свикнали да пият по няколко кафета на ден и без да изпълнят този свой ритуал не се чувстват достатъчно добре. Кафето може да бъде полезно, но като всяко дръго нещо - в умерени количества. Ако сте от хората, които вече имат силна зависимост към кафето и пият по няколко на ден, съветвам ви да ги намалите до минимум или изцяло да ги замените с тази чудотворна напитка. Всеизвестни са положителните свойства на лимона за метаболизма, имунитета и умората. А медът е чудесен подсладител за киселия вкус на лимоновия сок. Приемайки всяка сутрин сокът от половин лимон с една чаена лъжичка мед, само след седмица ще се почувствате много по-жизнени, много по бодри и разбира се много по-красиви. Тъй кат кафето може да доведе до посивяване и подпухване на лицето, лимонът с мед ще му помогне да се възстанови и да възвърне свежия си вид.

image


2. Кокосово масло за всичко!

Точно така, кокосовото масло е един универсален източник на красота, стига да е органично разбира се. Можете да го използвате, за да хидратирате своето лице, коса и тяло, без никакви притеснения за съставки към които може да сте алергични. Неговата многофункционалност наистина спестява пари. Освен това нанасяйки го всяка вечер на миглите си съвсем скоро ще забележите тяхното сгъстяване и по-добър цялостен вид.

image

3. Не носете грим всеки ден

Много дами са свикнали в своята ежедневна рутина да поставят различни козметични продукти на лицето си - фон дьо тен, пудра, коректор, сенки, руж, бронзант и т.н. Днешната козметика е много разнообразна и привличаща окото, освен това защитава кожата от замърсяванията на външната среда. И тук идва едно голямо НО. Въпреки напредването на науката и новата технология в грима, която позволява на кожата да "диша", не е добре всеки ден да нанасяме върху нея дебел слой химия. Гримът е средство за красота, но не е добре да става неизменна част от лицата ни. Кожата ви ще се чувства много по-добре ако понякога пропускате фон дьо тена и дори очната линия или спиралата, защото кожата около очите също има нужда да диша. Затова мили дами показвайте по-често естествената си красота.

image

4. Не прекалявайте с лака за нокти

Този съвет е изключително важен, тъй като също като кожата нашите нокти имат нужда да "дишат". Ако се лакирате непрекъснато и сте от момичетата, които не могат без, някакъв цвят върху ноктите си, то незабавно променете този ваш навик. Когато се лакирате, вие "запечатвате" нокътната плочка с дебел слой химия, резултат на което е пожълтяването и разслояването на ноктите. Те започват да изглеждат зле и колкото и да миете ръцете си, те ви се струват мръсни. Затова не е добре да държите ноктите си лакирани за повече от 10 дни без почивка.

image

5.Лягайте си рано

Не случайно хората са казали "Сънят е здраве". Той влияе благоприятно на целия организъм. Но е важно да си лягаме рано. Изключително вредно е да будувате в малките часове. Така организма се изтощава, имунитета се понижава, и се сдобивате с "красиви"  тъмни кръгове. Научно доказано е, че е добре човек да заспива по едно и също време всяка вечер тъй като по този начин, организма си изработва рутина. Така дори да стане рано, ще бъде по-бодър, отколкото да бъдъва до 3-4 и да спи до обяд.


image



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: malkatarozichka
Категория: Хоби
Прочетен: 34921
Постинги: 28
Коментари: 4
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930