Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2016 10:40 - Моята тайна за дълга и здрава коса
Автор: malkatarozichka Категория: Хоби   
Прочетен: 356 Коментари: 0 Гласове:
2



Здравейте, отново!
Пак пропуснах публикациите за известно време, тъй като имах проблеми в личен план, но ето ме пак тук, за да ви споделя нещата, които правя и НЕ правя за да поддържам косата си здрава и дълга. Надявам се, че ще ви бъде полезно.


image


1. Сигурно сте чували, че колкото по-често подстригвате косата си, толкова по-бързо ще расте тя. Всъщност обаче, това е мит. Човешката коса пораства със около 1-1,5 см за месец. Ако на два месеца ходите на фризьор, той ще отрязва косата, която е пораснала за тези два месеца и ако целта ви е дълга коса, не вярвайте на този мит. Аз ходя на фризьор на всеки 6 месеца, като по този начин достигам желаната от мен дължина на косата.

2. Както кожата, така и косата дава отражение на начина по който се чувства нашето тяло. Ако сме болни кожата ни е бледа, имаме тъмни кръгове под очите, а косата ни е хвърчаща и суха. Ако се храним нездравословно, косата ни ще ни се отблагодари с цъвтящи краища, заплитане или омазняване. Затова моят съвет е да се откажете от вредни навици като пушенето и също така да намалите приема на мазни храни като ги замените с пресни плодове и зеленчуци.

3. Хидратация. Хидратирайте косата с маска за коса по ваш избор и не забравяйте да нанасяте балсам след измиването и. Освен това е важно да я хидратирате както отвън, така и отвътре, затова е важно да пиете много вода.

4. Може би ви е омръзнало от естесвения цвят на косата ви и искате да я боядисате.
Съветвам ви да не го правите. Ако нямате реална нужда от боядисване не причинявайте това на косата си. Няма коса, на която третирането с боя да не повлияе негативно. Боята силно изтощава косъма и го прави по-предразположен към накъсване или окапване от корен. Ако наистина сте решили, че искате някаква промяна пробвайте омбре прическата. Така не боядисвате цялата коса до корен, а я боядисвате в цвят, който да се прелива към вашия. Освен това ако ви писне спокойно можете да отрязвате боядисаната коса в рамките на няколко месеца.

5. Третирането на косата с преса или маша се е превърнало в ежедневие за повечето момичета. Момичетата с права коса искат букли, а момичетата с къдрава си се представят само с права. Тук важи правилото всеки иска това, което няма. Аз съм с чуплива коса по рождение, като повечето пъти в корените не ми достига обем заради тежестта на косата ми. Въпреки това измислих начин, по който косата ми да изглежда добре къдрава и в същото време да има обем в корените без никакви "вафлички" или тупиране. Затова ви съветвам да забравите за ежедневното третиране на косата и да измислите начин, по който да се възприемате естесвена и в същото време косата ви да ви харесва. Разбира се няма лощо понякога да третирате косата си било то по повод или не, стига това да не е всеки ден.

6. Може да са ви казвали, че с четка е по-добре да сресвате косата си а сгребен много ще я скубите. Това е така, но с четка косата се накъсва ужасно много и изглежда проскубана тъй като четката "разрошва" кичурите коса и създава обем в краищата, което не изглежда много добре. С гребена ще се срешите по-бавно но така няма да навредите на косата си. И помнете - винаги започвайте да сресвате от краищата нагоре, за да предотвратите накъсването на косата. 

Надявам се да съм ви била полезна и да съм ви помогнала в пътя към дълга и здрава коса. Чао и до скоро!



Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: malkatarozichka
Категория: Хоби
Прочетен: 34949
Постинги: 28
Коментари: 4
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930