Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2016 16:50 - Как да хидратираме кожата си през студените месеци
Автор: malkatarozichka Категория: Хоби   
Прочетен: 404 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте отново,
Реших да ви предложа няколко бързи и лесни начина да се погрижите за кожата на лицето си в предстоящите студени дни със средства която предполагам всяка от вас има у дома. Това са нещата, които аз правя доста често за лицето без да се налага да влагам много средства. Естествено и аз се глезя понякога, нооо... Да преминем към съществената част. Първото нещо, което ще ви споделя е рецептата за един страхотен скраб за лице, който можете да си приготвите по следния начин:
Необходими са ви:
 1 супена лъжица натурално растително масло (аз използвам гроздово)
 2 супени лъжици мед
 2 супени лъжици захар
 щипка канела

Смесете съставките в празно бурканче от крем например или каквото имате подръка. Разбъркайте добре. След това на почистена кожа нанесета скраба и разтрийте внимателно, за да се отстранят мъртвите клетки. Изплакнете с хладка вода. Кожата остава мека и почистена. image





Следващото нещо, което ще ви споделя е да си направите лесна маска против черни точки от желатин и прясно мляко. Смесете половин пакетче желатин с една супена лъжица прясно мляко до получаване на кремообразна смес. Поставете в микровълнова за 10 секунди и нанесете на лицето. Съветвам ви да нанесете сместа само на носа и брадичката, тъй като кожата на бузите е прекалено нежна и може да се възпали. Преди това е важно да сте си направили парна баня за отваряне на порите. След като сте нанесли, изчакайте докато от желатина се образува дебела люспа и отлепете внимателно. Та-даа. Готови сте за следващата стъпка.

Дори и да не сте направили нито едно нещо от горепосочените ви съветвам всяка вечер след почистване на лицето с измиващ продукт(гел, пяна) да намажете лицето си с някакво натурално растително масло (бадемово, кайсиево, арганово, кокосово, гроздово и други), както и зоната под очите. Те не запушват порите и са доста хидратиращи, затова спокойно можете да намажете и зоната под очите.

Иии последното нещо, което не бива да забравяте е балсама си за устни. Аз вече пострадах от ниските температури и не се отделям от моя балсам за устни.
Надявам се да съм ви била полезна. Чао и до скоро! :)


image



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: malkatarozichka
Категория: Хоби
Прочетен: 34935
Постинги: 28
Коментари: 4
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930